ZF 24

Un secretar de stat din Ministerul Energiei a cerut CE să se gândească să acorde ajutoare de stat industriei energiei, mai ales celei regenerabile

Un secretar de stat din Ministerul Energiei a cerut CE...

Autor: Carol Dan

23.10.2015, 15:59 742

Bogdan Badea, secretar de stat în Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri (MEIMMMA), a cerut Comisiei Europene (CE) să caute soluţii pentru a acorda ajutoare de stat sectorului energetic, mai ales zonei de generare a electricităţii din surse regenerabile.

În opinia lui Badea, aceste sectoare economice au nevoie de ajutoare de stat pentru că Uniunea Europeană este, în acest moment, cel mai cel mai mare importator mondial de energie, iar acordarea acestui fel de sprijn ar reduce „la minim” vulnerabilităţile legate de perturbările în privinţa aprovizionării cu energie.

”Trebuie să continuăm să revizuim şi să îmbunătăţim orientările Uniunii Europene privind ajutoarele de stat pentru mediu şi energie, astfel încât să putem cuprinde noi reglementări în ceea ce priveşte acordarea de ajutoare pentru segmentele de mediu şi energie”, a spus Badea, citat într-un comunicat al MEIMMMA.

El a făcut aceste declaraţii la Bruxelles, unde a participat la o întâlnire de lucru organizată de CE pe tema orientărilor privind ajutoarele de stat pentru energie şi mediu 2014 – 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO