ZF 24

Un start-up pe zi: Pariul unui corporatist pe un magazin cu produse bio

Un start-up pe zi: Pariul unui corporatist pe un magazin...

Autor: Corina Mirea

11.05.2014, 20:54 577
Ştefan Peţu, un tânăr de 26 de ani din Bucureşti, lucrează în cadrul Orange încă de la 19 ani, însă după ce îşi termină programul el este şi antreprenor. Tânărul şi-a deschis la începutul acestui an un magazin online cu produse bio, care îi aduce lunar încasări de circa 10.000 de lei.

„Eu şi logodnica mea ne gândeam de ceva timp să ne deschidem un business şi prima idee a fost o franciză a unei companii de pariuri sportive, dar condiţiile pe care le presupunea parteneriatul nu ne-au convins. De ceva timp ea era preocupată de mâncarea sănătoasă şi m-am gândit că este un domeniu încă la început de drum, care nu a ajuns la saturaţie şi în care ar fi profitabil să ne dezvoltăm“, spune Ştefan Peţu. El precizează că, iniţial, a investit doar câteva zeci de lei pentru înfiinţarea Magbio (deţinut de Magbio Life), întrucât firma este un SRL-D şi beneficiază de scutirea taxei de înregistrare la Registrul Comerţului.

Pe parcurs însă, antreprenorul a mai cheltuit în jur de 300-350 de euro pentru crearea magazinului online, iar lunar investeşte alte câteva sute de lei pentru promovarea produselor comercializate pe alte platforme online.

Până în prezent, cuplul nu a beneficiat de ajutor financiar din partea statului prin programul de înfiinţare a SRL-D-urilor, având al 20-lea proiect pe „lista de aşteptare“ (rămas în afara listei dosarelor acceptate pentru evaluare).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO