ZF 24

Un stomatolog de 31 de ani face 250.000 de lei pe an din cele patru cabinete deschise în Prahova

Andra Petre-Enache a decis să îşi deschidă propriile cabinete stomatologice acum patru ani când avea 27 de ani

Andra Petre-Enache a decis să îşi deschidă propriile cabinete stomatologice acum patru ani când avea 27 de ani

Autor: Luiza Chiroiu

25.07.2015, 18:23 5134
După doi ani în care a lucrat ca medic stomatolog pentru un cabinet privat din Ploieşti, Andra Petre-Enache a renunţat la salariul lunar de 3-4.000 lei şi şi-a deschis propria afacere în domeniul serviciilor medicale. În trei ani de când este pe cont propriu, a ajuns să deţină patru cabinete, în care tratează câte 250 de pacienţi pe lună şi din care obţine venituri de un sfert de milion de lei.
 
La 31 de ani, Andra Petre-Enache ţine de una singură patru cabinete de stomatologie în judeţul Prahova, ajutată doar de o asistentă şi o recepţioneră. „Lucrez full-time pe bune, de la 9:00 dimineaţa până la 8:30 seara“, spune medicul stomatolog.
 
Ea a deschis primul cabinet personal în 2011, în dispensarul din comuna Bertea, când încă era şi colaborator la o clinică din Ploieşti. Un an mai târziu, a renunţat definitiv la statutul de angajat, după ce şi-a deschis un cabinet şi în Ploieşti, unde tratează lunar câte 200 de pacienţi.
 
„Am luat un credit pe 20 de ani de la bancă pentru a cumpăra casa unde am deschis cabinetul în Ploieşti. Nu am luat bani de la stat sau fonduri europene, mi se pare prea mare efortul, sunt prea greu de accesat. În plus, tot trebuia să am bani iniţial şi apoi să-i recuperez, deci nu mă ajuta deloc“, spune Andra Petre-Enache.
 
Amenajarea spaţiului a acoperit-o din bani proprii, iar aparatura necesară a plătit-o în rate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO