ZF 24

Un student din Bucureşti s-a săturat să aştepte după autorităţi şi a început să deszăpezească singur trotuarele capitalei. VIDEO

Un student din Bucureşti s-a săturat să aştepte după...

Autor: Pro TV

03.02.2014, 11:43 1751

Se numeste Iulian, este student la filosofie si merita toata admiratia. A ales sa nu se mai planga de faptul ca trotuarele Bucurestiului sunt inzapezite si sa nu mai astepte la infinit o solutie de la altii, scrie Pro TV.

Cu o lopata, care se strica deseori, a trecut la treaba. I-a venit ideea in ziua in care n-a mai putut ajunge la metrou, din cauza nametilor din jurul statiei. Acum incurajeaza oamenii pe Facebook sa ii spuna unde sunt zonele cu mari probleme, dar si sa i se alature.

"Iulian deszapezeste Bucurestiul" nu este doar o pagina de like-uri, ci si un apel la simtul nostru civic. La care prea putini raspund.
"Aceasta deszapezire este un protest", scrie Iulian pe pagina sa de Facebook - un spatiu in care posteaza zilnic fotografii cu locurile pe care le-a mai deszapezit sau cere o mana de ajutor.

Daca nu pentru munca, macar pentru a-i aduce un cui nou pentru lopata franta.


"Am facut pagina de Facebook si apoi a inceput sa fie un fel de protest. Fata de ce? Indiferenta oamenilor si a mentalitatii ca daca altii nu-si fac treaba trebui sa stam in casa si sa ne plangem de mila. Da, sunt oameni platiti, dar nu strica sa le dam o lectie prin asta", a spus Iulian Pralea.


Iulian a curatat in ultimele zile podul de la Grozavesti, o strada din Valea Cascadelor si alte cateva din zona Operei si Casei Radio. Astazi a ajuns la spitalul Elias.


"Eu la inceput am facut-o pentru mine, apoi pentru ceilalti. Daca cureti un trotuar cand mergi la magazin pentru tine, il cureti pentru tot blocul, pentru toata strada. Asta e toata ideea", considera studentul.

Citiţi mai mult pe www.stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO