ZF 24

Un tribunal german a declarat nula vanzarea diviziei HVB Bank Austria catre UniCredit, din 2005

31.01.2008, 15:37 15

Un tribunal german a declarat nula vanzarea diviziei Bank Austria, a grupului HVB, catre UniCredit, cea mai mare banca din italia, ale carei actiuni s-au depreciat cu aproape trei puncte procentuale, transmite Reuters.

UniCredit, care a cumparat HVB si divizia Bank Austria in 2005, a anuntat ca este "foarte probabil" sa faca apel la decizia tribunalului.

Hotararea "nu are nimic in comun cu evaluarea Bank Austria si a altor active, ci priveste numai aspecte procedurale", a aratat un purtator de cuvant al UniCredit.

Actionarii mici ai HVB au contestat vanzarea, argumentand ca pretul platit de UniCredit pentru divizia austriaca in anul 2005, respectiv 13 miliarde de euro, a fost prea scazut.

Cotatia actiunilor UniCredit, unul dintre cei mai mari creditori europeni, a scazut cu 2,99% dupa publicarea acestei informatii, la 4,91 euro, cel mai important declin dintre titlurile cuprinse in indicele bursei de la Milano, care a coborat, de asemenea, cu un punct procentual.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO