ZF 24

Un val de căldură aduce temparaturi record în Kuwait, 63 de grade Celsius

Un val de căldură aduce temparaturi record în Kuwait,...

Autor: Ana Obretin, Mediafax

19.06.2019, 16:15 21352

Cea mai mare temperatură la nivel mondial a fost înregistrată în Kuwait, 63 de grade Celsius la soare, potrivit autorităţilor locale, însă cifrele trebuie să fie confirmate de specialiştii World Meteorological Organisation (WMO), potrivit gulfnews.com.

Potrivit cotidianului local Al Qabas, pe 8 iunie, temperatura la umbră a fost de 52,2 grade Celsius, iar la soare, de 63 de grade Celsius.

Cinci persoane au murit din cauza caniculei şi numeroase altele au fost afectate de deshidratare, în urma acestui val de căldură.

Autorităţile locale se aşteaptă ca temperaturile să mai crească, având în vedere că vara începe oficial pe 21 iunie.

Potrivit specialiştilor WMO, cea mai mare temperatură înregistrată vreodată pe Terra a fost de 56,7 grade Celsius, în Death Valley, statul american California, pe 10 iulie 1913.

Specialiştii de la World Meteorological Organisation au transmis într-un comunicat, marţi, că au fost confirmate oficial cele mai mari temperaturi din ultimii 76 de ani: 53,9 grade Celsius, în Mitribah, Kuwait, pe 21 iulie 2016, respectiv 53,7 grade Celsius în Turbat, Pakistan, pe 28 mai 2017.

"Temperatura din Mitribat, Kuwait, este în prezent acceptată de WMO drept cea mai mare vreodată înregistrată în regiunea continentală a Asiei. Cele două observaţii sunt a treia şi a patra cele mai mari temperaturi recunoscute de WMO", se arată în comunicat.

Unii experţi contestă, însă, acurateţea celei mai mari temperaturi înregistrate vreodată pe Terra, cea din 1913, din California, şi spun că, aceasta, "esenţial, nu este posibilă dintr-o perspectivă meteorologică".

A doua cea mai mare temperatură înregistrată vreodată pe Terra a fost de 55 de grade Celsius, în Kebili, Tunisia, pe 7 iulie 1931.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO