ZF 24

Un violonist canadian canta la instrumente de 50 mil. dolari

Un violonist canadian canta la instrumente de 50 mil. dolari
25.03.2009, 17:23 38

Violonistul canadian James Ehnes este la fel de entuziasmat ca un copil ce a primit cheia de la magazinul de dulciuri atunci cand vorbeste despre ultimul sau proiect. Imaginati-va dulciuri a caror valoare se ridica la peste 50 mil. dolari (37 mil. euro), si atunci entuziasmul sau va fi justificat.

Pentru ultimul sau album “Homage”, Ehnes, in varsta de 33 de ani, a primit o oferta de nerefuzat, de a interpreta si inregistra piesele sale pe intrumentele din cea mai admirata colectie privata de instrumente de coarde din lume, detinute de magnatul din sectorul de software si pasionat al viorii, David Fulton. Colectia cuprinde viori Stradivarius si del Gesu, dintre care multe, pentru ca sunt considerate prea pretioase pentru a fi utilizate in mod rgeulat, ar putea sa nu mai fie utilizate in urmatorii ani.

Acestea sunt unele dintre cele mai scumpe instrumente din lume, pe care Fulton le estimeaza la 50 mil. dolari, potrivit Onyx Classics, compania ce se ocupa de aparitia discului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO