ZF 24

Unele bănci au lichiditate, altele nu. Soldul sumelor împrumutate de bancheri în aprilie prin operaţiuni repo a urcat la 13,6 mld. lei. Iar BNR le-a dat băncilor şi credite de urgenţă de peste 1,6 mld. lei

Unele bănci au lichiditate, altele nu. Soldul sumelor...

Autor: Claudia Medrega

17.05.2020, 12:13 855

În timp ce unele bănci au avut deficit de lichiditate, alte bănci au avut zile pe care le-au încheiat cu lei în exces, apelând astfel la facilitatea de depozit pe o zi oferită de BNR, unde au plasat în aprilie cumulat 665 mil. lei, iar în martie 901,5 mil. lei. BNR a cumpărat  în aprilie titluri de stat în lei de pe piaţa secundară în valoare de 1,88 mld. lei.

Unele bănci au rămas în pană de lei în primele luni de primăvară, ape­lând atât la împru­mu­turi de la banca cen­trală prin operaţiuni repo, cât şi la cre­dite de urgenţă de la BNR pe o zi, prin facili­tatea Lombard.

BNR le-a dat în aprilie băncilor prin ope­raţiuni repo bilaterale 13,6 mld. lei, după ce în luna martie soldul sumelor împrumutate băncilor prin repo a ajuns la 1,17 mld. lei, în timp ce în primele două luni ale anului nu au existat astfel de tranzacţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO