ZF 24

Ungaria propune statelor emergente sa sustina un plan de 100 mld. euro cerut de Austria de la UE

Ungaria cere statelor emergenete sa sustina un plan de 100 mld. euro cerut de Austria de la UE
18.02.2009, 16:18 22

Ungaria va propune statelor europene emergente sa sustina initiativa Austirei pentru un plan de sprijinire a sectorului bancar, a declarat miercuri premierul guvenului de la Budapesta, Ferenc Gyurcsany, citat de Reuters.

Gyurcsany, care s-a intalnit saptamana trecut cu ministrul austriac de Externe, a spus intr-o discutie cu jurnalistii ca statele din centrul Europei ar trebui sa fie de acord cu aceasta pozitie comuna inaintea reunirii Consiliului European, in luna martie.

El a plasat suma necesara unui astfel de ajutor la 100 de miliarde de euro. Ministrul de Finante al Austriei nu a precizat pana acum valoarea planului financiar pe care il solicitase.

"Ar trebui sa adunam tarile care sunt interesate de infiintarea acestui plan de salvare a bancilor, in valoare de 100 de miliarde de euro, fiindca este in interesul tuturor guvernelor si natiunilor din regiune, nu doar al Austriei", a spus Gyurcsany.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO