ZF 24

Unicredit se dezvolta in Europa de Est in detrimentul Europei de Vest

26.06.2008, 11:20 15

Cea mai importanta banca italiana dupa capitalizare, Unicredit, va deschide 1.300 de agentii, marindu-si numarul de angajati cu 11.500 de oameni, in Europa de Est. De asemenea, banca va reduce personalul din Italia, Germania si Austria cu 9.000 de angajati, informeaza Les Echos.

Toate acestea fac parte din planurile bancii italiene de crestere anuala a profiturilor cu 6,7% pana in 2011.

Numarul total de angajati ai bancii italiene se ridica in prezent la 170.000 din care 100.000 sunt angajati in Europa de Vest.

In Europa de Est, banca "isi va dezvolta semnificativ reteaua concentrandu-se pe eficacitate, rationalizare si control al costurilor din Europa de Vest", a aratat banca.

Pe piata romaneasca, banca italiana este prezenta prin UniCredit Tiriac Bank, pozitionandu-se pe piata ca un "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 172 de unitati bancare. Banca furnizeaza in Romania o produse si servicii specializate prin mai multi parteneri: UniCredit Leasing Corporation, CA-IB Securities, CA-IB Romania UniCredit Insurance Brokers, Pioneer Asset Management, UniCredit Markets and Investment Banking, UniCredit Processes and Administration si HVB Banca Pentru Locuinte. HVB Locuinte ar urma sa iasa curand din grup in masura in care se vor finaliza negocierile de vanzare catre Raiffeisen Banca pentru Locuinte. In schimb, din toamna va aparea o alta subsidiara, UniCredit Consumer Finance, care se va concentra pe produse de finantare pentru clientela de retail de masa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO