ZF 24

Unii pasageri spun că vatmanul celui de-al treilea tramvai avea viteză mare la intrarea în pasaj

10.05.2012, 10:16 350

Unii pasageri spun că vatmanul celui de-al treilea tramvai avea viteză mare la intrarea în Pasajul Lujerului, astfel că, deşi a frânat, impactul a fost puternic şi aproape toţi călătorii au căzut. Patru tramvaie s-au ciocnit în Bucureşti joi dimineaţă, în jurul orei 07:30.

Potrivit unor martori, la intrarea în Pasajul Lujerului, vatmanul din cel de-al treilea tramvai a observat înainte cu aproximativ o sută de metri că sunt tramvaie oprite, a frânat, iar apoi s-a izbit puternic de tramvaiul din faţă, care, la rândul lui a intrat în primul tramvai oprit.

Aceştia au precizat că tramvaiul avea vitează la intrarea în pasaj, iar în momentul impactului aproape toi pasagerii au căzut.

Accidentul din Pasajul Lujerului s-a produs la ora 7.25, în Pasajul Lujerului, pe sensul spre Piaţa Presei, fiind implicate trei tramvaie de pe linia 41, un al patrulea reuşind să oprească la timp, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Brânduşa Raeceanu.

Ea a precizat că un tramvai s-a defectat şi a rămas blocat pe linie, iar cele două tramvaie care-l urmau s-au tamponat unul câte unul. În urma coliziunii, două tramvaie au deraiat.

"Vatmanii celor trei tramvaie din spate au frânat, dar distanţa era foarte mică şi impactul nu a putut fi evitat", a precizat Raeceanu.

Brânduşa Raeceanu a precizat că tramvaiele au stat la semafor şi au intrat în pasaj la distanţe mici, astfel că vatmanii nu au putut evita coliziunea, deşi au acţionat sistemul de frânare.

Trei persoane sunt rănite mai grav în urma accidentului care a avut loc în Pasajul Lujerului, printre care şi vatmanul din cel de-al doilea tramvai, iar alte 34 au traumatisme şi fracturi, a declarat, joi, coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

Medicul Bogdan Opriţa a precizat că cele mai multe victime sunt din al doilea tramvai, dar sunt mulţi răniţi şi din primul tramvai. Bogdan Opriţa a precizat că cele trei victime care sunt în stare mai gravă au traumatisme cerebrale.

Printre răniţi se află şi un copil care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Persoanele rănite în accidentul din Pasajul Lujerului au fost duse cu ambulanţe SMURD la Spitalul Floreasca şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Accidentul a avut loc pe sensul spre Piaţa Presei Libere, iar traficul este blocat la ora transmiterii acestei ştiri.

În cele patru tramvaie se aflau câteva sute de persoane, multe dintre ele suferind atacuri de panică în urma accidentului, pasagerii ajutându-se unii pe ceilalţi pentru a ieşi din tramvaie.

Inspecţia Muncii face cercetări în cazul accidentului din Pasajul Lujerului, considerat accident colectiv de muncă, deoarece vatmanii erau în timpul programului şi majoritatea pasagerilor mergeau la locul de muncă, a declarat pentru MEDIAFAX şeful IM, Nicolae Dantes Bratu.

El a mai spus că inspectorii de muncă vor încerca să vadă care sunt cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul.

Bratu a precizat că împreună cu reprezentanţii poliţiei s-ar putea dispune o expertiză tehnică a tramvaielor, pentru a vedea dacă a fost vorba de o defecţiune tehnică sau de o eroare umană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO