ZF 24

Unul dintre cei mai mari distribuitori auto americani intra sub protectia falimentului. Ford, obligat sa sustina financiar restructurarea

28.05.2009, 16:22 24

Visteon Corp, fosta divizie a Ford Motor si unul dintre cei mai mari distribuitori de componente auto din SUA, a confirmat intrarea sub protectia falimentului a operatiunilor din America de Nord, informeaza Wall Street Journal.

Falimentul Visteon reprezinta ultima victima a caderii industriei auto americane, care a tras dupa ea si falimentul Chrysler si iminenta intrare in procedura de faliment a General Motors.

Desi a fost asteptat de mai multe luni, cererea Visteon, de intrare sub protectia falimentului, ar putea complica situatia companiei Ford, singurul producator auto care nu a apelat la ajutorul guvernului american. Visteon nu mai are nicio linie de finantare din partea bancilor, aceasta urmand sa se sprijine puternic pe Ford si alte companii auto pentru a obtine lichiditati si a trece printr-un program de restructurare.

Visteon se asteapta sa isi finanteze operatiunile din SUA prin intermediul Ford, care trebuie sa suporte finantarea Visteon pentru eforturile de restructurare si sa asigure aprovizionarea continua cu piese de schimb.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO