ZF 24

Unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii şi capital din industria fotbalului îşi propune să încheie afaceri de 20 miliarde de dolari într-o perioadă de cinci ani. Compania a încheiat vara trecută două transferuri în valoare de 250 mil. euro

Unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii şi...

Autor: Eduard Ivanovici

02.02.2020, 17:23 523

La câţiva kilometri de centrul Londrei de află o companie care realizează unele dintre cele mai spectaculoase transferuri din fotbalul european, scrie BBC.

João Félix s-a transferat vara trecută de la Benfica Lisabona la Atetico Madrid pentru suma de 126 mil. euro, afacere mediată de Capital 23, un furnizor de soluţii şi capital centrat pe industriile sportului, muzicii şi entertainment-ului. În urma afacerii, João Félix a devenit astfel al doilea cel mai scump adolescent transferat vreodată, fiind întrecut doar de campionul mondial Kylian Mbappe. La scurt timp după, 23 Capital o ajuta pe FC Barcelona să îl transfere pe Antoine Griezmann de la Atletico într-o afacere în valoare de 120 mil. euro.

„A fost o vară solidă pentru noi, am fost implicaţi în unele dintre cele mai mari mişcări. Încercăm să influenţăm afacerile, dar nu schimbăm felul în care sunt încheiate, şi nici dacă se întâmplă sau nu. Dar cu siguranţă avem ceva de spus”, a declarat directorul şi cofondatorul Jason Traub.

Traub a petrecut 13 ani în interiorul grupului bancar sud-african Investec Bank, iar partenerul său, Stephen Duval, a lucrat în cadrul companiei de management sportiv IMG şi a fost implicat în ediţiile precedente ale Jocurilor Olimpice.

Ultima fereastră de transferuri a înregistrat o sumă record de aproximativ 6 miliarde de euro de-a lungul primelor cinci campionate ale Europei: Premier League, La Liga, Seria A, Bundesliga şi Ligue 1.

Conducerea Barcelonei a apelat la o societate de credit într-o încercare de a găsi o alternativă de finanţare pentru transferul lui Griezmann. Campiona Spaniei s-a împrumutat pentru a se asigura că transferul lui Griezmann se va sincroniza cu turneul presezon din Japonia şi Statele Unite, după ce mai multe bănci spaniole le-au refuzat cererea după ce echipa cheltuise deja 600 mil. euro pentru renovarea stadionului.

„Nu iubim situaţiile în care trebuie să finalizăm o tranzacţie într-o perioadă scurtă de timp, mai ales pentru aceste sume, însă pentru cluburile pe care le cunoaştem îndeaproape şi le înţelegem abilităţile financiare, este evident că putem să ne mişcăm mai rapid”, a declarat Traub.

De când a fost înfiinţat în 2014 în Londra, Capital 23 a reuşit să se extindă în Barcelona, New York şi Los Angeles, unul dintre susţinătorii companiei fiind miliardarul George Soroş. În prezent, compania plănuieşte să încheie afaceri în valoare de 20 miliarde de dolari într-o perioadă de cinci ani, însă nu a oferit detalii suplimentare despre cum şi unde vor fi cheltuiţi banii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO