ZF 24

UPC lanseaza televiziune HD in 32 de orase, in prima parte a lunii octombrie

UPC lanseaza televiziune HD in 32 de orase, in prima parte a lunii octombrie

Andrew Kearney, vicepresedinte pe marketing al UPC Holding, in cadrul unei intalniri cu jurnalisti din Romania

11.09.2009, 15:33 133

UPC, numarul doi pe piata locala de cablu TV, va lansa in primaparte a lunii octombrie servicii de televiziune de inaltadefinitie, prin care utilizatorii vor avea acces la un numar deaproximativ 10 canale TV cu imagini si audio de inalta rezolutie(High Definition - HD), a declarat Andrew Kearney, vicepresedintepe marketing al UPC Holding, in cadrul unei intalniri cu jurnalistidin Romania. UPC Holding (Olanda) este compania prin careamericanii de la Liberty Global detin controlul asupra operatoruluitelecom roman.

Televiziunea HD va fi disponibila in cele 32 de orase in careUPC a digitalizat infrastructura de cablu si doar pentru clientiicare cumpara si serviciul Digital Video Recorder (DVR), care are inacest moment tarife care pornesc de la 75 de lei pe luna. ServiciulDVR HD ar putea fi mai scump decat cel furnizat in prezent.
Recorderul video (DVR) - prin intermediul caruia clientii pot sainregistreze pana la 65 de ore de emisiuni TV sau sa opreasca si saderuleze emisiunile in direct, este un serviciu oferit momentan pepiata doar de UPC Romania, avantaj competitiv care i-a permiscompaniei sa opreasca declinul pe cablu si sa compenseze pierdereaveniturilor generata de scaderile din baza de utilizatori. Fiind unserviciu premium si deocamdata fara concurenta pe piata, serviciulUPC DVR are un tarif de aproximativ trei ori mai mare decat cel maiieftin pachet de posturi TV prin cablu analogic (de aproximativ23-25 de lei pe luna).

UPC Romania va oferi mai multe detalii despre pachetul deservicii HD in cadrul unei conferinte de presa, care va avea loc inBucuresti pe 29 septembrie. In mod obisnuit UPC ogranizeazaconferinte de presa cu cateva zile inainte de lansarea comerciala aunui nou produs/serviciu.

Inainte de lansarea serviciilor HD, UPC Romania va imbunatatigama de servicii disponibile prin recorderul video, respectivadaugarea unei functii de cautare in programul TV dupa diferitecuvinte cheie (nume de actori, de exemplu) si posibilitatea de ainregistra toate episoadele dintr-un serial TV printr-o singuracomanda.

Serviciile DVR ale UPC sunt disponibile in 32 de localitati,printre care Bucuresti, Targoviste, Buzau, Iasi, Timisoara, Zalausau Ploiesti.

AFACERI DE LA ZERO