ZF 24

UPDATE: Asesoft Distribution a preluat divizia de distributie a grupului Flamingo International, o afacere de 66 mil. euro

23.03.2009, 19:03 28

Distribuitorul IT Asesoft Distribution a preluat divizia de distributie a Flamingo International, a anuntat, luni, retailerul de produse electronice, electrocasnice si IT&C.

“Prin aceasta tranzactie, avem ca scop concentrarea grupului nostru catre vanzarea directa orientata spre clientii finali, atat prin retail, cat si prin contracte corporate de dimensiuni mari. Astfel, ne vom orienta cu precadere asupra segmentului de piata catre care am alocat cele mai mari investitii de extindere in ultimii trei ani, respectiv conceptul de retail de suprafata mare, precum si vanzarile directe catre corporatii sau proiecte de infrastructura”, a declarat directorul executiv al Flamingo, Jiri Rizek.

Anul trecut, activitatea de distributie a reprezentat o treime din cifra de afaceri a grupului Flamingo, respectiv aproximativ 66 de milioane de euro, conform datelor financiare preliminare publicate de retailer. Insa, in ultimul trimestru din 2008, vanzarile diviziei de distributie au scazut cu 22%, potrivit aceleiasi surse. Oficialii Flamingo au mentionat, de asemenea, ca majorarea procentului activitatii de distributie in cifra de afaceri pe 2008 a dus la scaderea marginilor de profit. Marjele medii de pe piata locala de distributie sunt de cateva procente.

Pentru 2009, Flamingo estimase vanzari de 104 milioane de lei (aproximativ 24 mil. euro la un curs mediu leu / euro de 4,5 lei), in scadere puternica fata de anul precedent, cand vanzarile au fost de 246 mil. lei (66 mil. euro).

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO