ZF 24

Update: eMag a generat vânzări de 165 mil. euro în 2012, în creştere cu 14%

Iulian Stanciu (stânga) şi Radu Apostolescu

Iulian Stanciu (stânga) şi Radu Apostolescu

Autor: Adrian Seceleanu

22.05.2013, 10:33 1839

eMag, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de retail online IT&C, a generat anul trecut vânzări de 165 mil. euro, în creştere cu 14% faţă de anul precedent, a declarat în cadrul unei întâlniri cu presa Iulian Stanciu, director general şi acţionar al companiei.

Cifra de 165 de milioane de euro include şi valoarea vânzărilor realizate de alte companii prin platforma Marketplace a eMag - aşa cum sunt cărţile - şi nu doar comisionul reţinut de retailer la fiecare vânzare prin platforma sa, care variază în jurul a 5%. Platforma Marketplace reprezintă circa 10% din businessul eMag. Compania nu a comunicat cifra de afaceri pe 2012 excluzând vânzările generate prin Marketplace.

Am crescut de trei ori mai repede decât piaţa, a spus Stanciu. "Anul trecut piaţa electroIT a fost în creştere, dar sub aşteptări. Ne aşteptam la o creştere de 10%, dar piaţa a avansat doar cu 4% la 1,2 mld. euro", a declarat şeful eMag. El a precizat că în acest an compania mizează pe o piaţă electroIT (electronice, electrocasnice, produse IT, telefoane) de 1,3 mld. euro.

Compania, al cărui acţionar majoritar este grupul Naspers din Africa de Sud, a avut anul trecut un rezultat net pozitiv, a spus Stanciu, fără a oferi cifre exacte.

“Avem profit net pozitiv pe 2012, iar profitul operaţional a fost de 2% din cifra de afaceri. Dar nu avem absolut deloc ca obiectiv profitul - vrem ca rezultatul să fie pozitiv, dar nu avem ca obiectiv profitul acum, ar fi o greşeală strategică să exploatăm la maxim, să ne propunem să facem profit anul acesta când vom ajunge să zicem la afaceri de  200 de milioane de euro, în loc să investim în expansiune”.

Compania are în prezent 600 de angajaţi, şi va continua să facă recrutări, în departamente precum IT, marketing şi showroom-urile noi care vor fi deschise de retailer în 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO