ZF 24

UPDATE: Fiul lui Tiriac a cumparat 5,12% din afacerea Flamingo. Actiunile companiei cresc cu 12%

Fiul lui Tiriac a cumparat 5,12% din afacerea Flamingo. Actiunile companiei cresc cu 6,7%
19.03.2009, 11:00 245

Alexandru Ion Tiriac, fiul omului de afaceri Ion Tiriac, a cumparat 5,12% din actiunile retailerului IT&C si de electrocasnice Flamingo International (FLA), in urma unor tranzactii realizate pe Bursa in ultimele saptamani.

Tiriac este al doilea investitor de calibru care intra in acest an in actionariatul Flamingo, dupa Dan Adamescu, proprietarul magazinului Unirea, care a cumparat aproape 20% din companie prin intermediul Nova Trade si Astra Asigurari.

Flamingo redevine astfel o afacere romaneasca, dupa ce in urma cu un an mai multe fonduri de investitii straine ajunsesera sa controleze peste 50% din capitalul companiei.

Flamingo a raportat pentru anul trecut o crestere cu 16% a afacerilor, la 203 mil. euro, si pierderi de 10 mil. euro. Actiunile Flamingo au deschis sedinta de tranzactionare in crestere cu 12%, la 0,042 lei/actiune. Capitalizarea companiei era de 7,5 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO