ZF 24

UPDATE: SIF3, minus 7,2%, dupa plus 7,2% in deschidere

07.07.2008, 11:02 16

Actiunile SIF Transilvania (SIF3) inregistrau la ora 11:00 o scadere de 7,2%, dupa ce au deschis sedinta de tranzactionare cu o crestere de 7,2%.

Actiunile SIF Transilvania (SIF3) au urcat puternic in deschiderea sedintei de tranzactionare, in ciuda intrarii la tranzactionare a actiunilor gratuite emise in cadrul majorarii de capital din aprilie 2007.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a deblocat la sfarsitul saptamanii trecute actiunile SIF Transilvania din cadrul majorarii de capital, dupa ce SIF-ul a castigat la Inalta Curte de Casatie si Justitie procesul cu Cocor. Cocor a contestat majorarea de capital insa a pierdut procesul. Sif transilvania mai are pe rol un proces cu Daniel Stoica, unul dintre actionarii Cocor, care a cerut de asemenea anularea majorarii de capital.

Intrarea la tranzactionare a actiunilor gratuite ar urma sa aiba ca efect, teoretic, o presiune mai ridicata la vanzare din partea investitorilor care vor sa-si lichideze detinerile. Acesta este si motivul scaderii puternice a actiunilor SIF Transilvania care a urmat publicarii deciziei CNVM.

Surprinzator, insa, actiunile au intrat la tranzactionare in crestere, ajungand pana la un plus de 7,2%, dupa care s-au mai corectat, pana la plus 4,5%.

Bursa a debutat cu cresteri pentru majoritatea actiunilor lichide, indicele BET castigand 0,6%, in timp ce indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de pe Bursa, a avansat cu 1,4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO