ZF 24

UPDATE: Un ministru francez confirmă o operaţiune în curs împotriva suspecţilor de la Charlie Hebdo. LIVE TEXT

UPDATE: Un ministru francez confirmă o operaţiune în...

Autor: Iuliana Enache

09.01.2015, 10:50 5128

LIVE TEXT

 

Ora 12:06

Ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve a confirmat, vineri, că în nord-estul regiunii pariziene are loc o operaţiune pentru "neutralizarea autorilor" presupuşi ai atentatului de la Charlie Hebdo, relatează AFP.


"O intervenţie este în curs şi este menită să-i neutralizeze pe autorii atentatului laş comis în urmă cu două zile", a declarat Bernard Cazeneuve într-o reuniune cu prefecţii, la Paris.

O luare de ostatici în sediul unei mici întreprinderi era în curs vineri, la aproximativ 40 de kilometri nord-est de Paris, ai cărei autori sunt prezentaţi de către Cazeneuve ca fiind fraţii Kouachi, suspectaţi că au comis măcelul de la Charlie Hebdo.


Ora 11:36:

Parchetul a dezminţit vineri bilanţul de doi morţi anunţat anterior de Le Parisien, în urma schimbului de focuri care a avut loc în localitatea Dammartin-en-Goële, situată la nord de Paris, în timpul urmăririi fraţilor Kouachi, relatează cotidianul L'Express, în ediţia electronică.

Totodată, potrivit Le Figaro, ce doi suspecţi în atentatul comis miercuri la Charlie Hebdo, Cherif şi Said Kouachi, au luat ostatică o persoană în compania Création Tendance Découverte situată în zona industrială a Dammartin-en-Goële la nord de Paris, în urma unui schimb de focuri. Anterior, France 2 anunţa zece ostatici.

Potrivit informaţiilor deţinute de Le Figaro, forţele de elită ale poliţiei şi jandarmeriei franceze negociază cu autorii luării de ostatici. Surse din cadrul poliţiei, jandarmeriei şi Raid au afirmat că, deocamdată, compania nu a fost luată cu asalt.


Ora 11:05

Două persoane au murit şi alte 20 au fost rănite în urma schimbului de focuri care a avut loc vineri dimineaţă la Dammartin-en-Goële (Seine-et-Marne), relatează Le Parisien, în ediţia electronică.

Urmărirea fraţilor Cherif şi Said Kouachi s-a intensificat vineri dimineaţă în sudul departamentelor Aisne şi Oise. În urma schimbului de focuri care a avut loc la Dammartin-en-Goële (Seine-et-Marne), două persoane au murit şi alte 20 au fost rănite. Cei doi suspecţi s-ar fi baricadat într-o tipografie, unde deţin ostatice mai multe persoane.


Ora 10:43

O luare de ostatici era în desfăşurare vineri dimineaţa într-o întreprindere, la nord-est de Paris, în urma unui schimb de focuri de armă şi unei curse de urmărire a doi bărbaţi înarmaţi care ar putea fi fraţii acuzaţi de atentatul de la Charlie Hebdo, afirmă surse concordante, relatează AFP.

Numărul de persoane luate ostatice în această localitate, Dammartin-en-Goële, nu putea fi precizat imediat, a adăugat o sursă apropiată de dosar.

Un vehicul a fost furat vineri, în jurul orei 08.40 (09.40 ora României) la Montagny-sainte-Félicité, în Oise, de doi indivizi înarmaţi cu pistoale automate şi cu semnalmentele fraţilor Kouachi, cei doi suspecţi în atentatul de la Charlie Hebdo.

Câteva minute mai târziu, un schimb de focuri a avut loc în Seine-et-Marne, în dreptul localităţii Dammartin-en-Goële, în apropiere de zona unde au loc operaţiunile de căutare a fraţilor Cherif şi Said Kouachi. Mai mulţi bărbaţi aflaţi la bordul unei maşini au tras în forţele de ordine.

Un martor ocular, care lucrează în zona industrială din Dammartin-en-Goële a auzit focuri de armă: "Lucrez la depozitul Kuehne Nagel din zona industrială. În urmă cu aproximativ o jumătate de oră am auzit focuri de armă şi în cinci minute era prezentă toată securitate, elicopoterele poliţiei. Ni s-a interzis să ne apropiem de ferestre şi trebuie să rămânem în interiorul depozitului. Nu mai este nicio mişcare nici nu se intră, nici nu se iese".

Întreaga comună este încercuită de forţele de ordine cu elicoptere care survolează zona, precum şi echipe ale GIGN şi RAID care sunt mobilizate la faţa locului. Jandarmeria le-a cerut persoanelor din zonă să nu iasă din locuinţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO