ZF 24

UPDATE: Zvonurile privind iesirea lui Patriciu de la Rompetrol urca actiunile RRC cu 9%

04.06.2009, 11:19 21

Actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) inregistrau astazi o crestere de peste 9% pe fondul celui de-al doilea rulaj din piata, brokerii fiind de parere ca motivul principal al acestui interes este stirea privind un posibil transfer prin care omul de afaceri Dinu Patriciu ar fi iesit din actionariatul grupului Rompetrol.

Surse din piata au dezvaluit astazi pentru ZF ca Patriciu si-a vandut participatia de 20% pe care o detinea din grupul Rompetrol, un anunt privind tranzactia urmand sa fie facut public de catre companie in perioada urmatoare.

“Se pare ca aceasta crestere se datoreaza informatiilor aparute in presa. Probabil ca tranzactia pe care Patriciu a realizat-o la Rompetrol sau ar putea s-o faca a dat apa la moara speculatorilor care asteapta o oferta publica de preluare dupa iesirea lui Patriciu din actionariat la un pret mai mare decat cel din piata”, spune Marcel Murgoci, director de tranzactionare la societatea de brokeraj EstInvest.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO