ZF 24

Urmeaza noi schimbari in conducerea Flamingo: actionarii aleg pe 4 noiembrie un nou Consiliu de Administratie

23.09.2009, 18:35 31

Retailerul IT&C si de electrocasnice Flamingo International(FLA) a convocat o adunare generala ordinara a actionarilor (AGOA)pentru data de 4 noiembrie pentru alegerea unor noi membri inConsiliul de Administratie, dupa ce saptamana trecuta omul deafaceri Dan Adamescu l-a numit pe fiul sau, Alexander Adamescu, infunctia de presedinte al companiei.

Alexander Adamescu este membru in Consiliul de Administratie alFlamingo din luna mai a acestui an, dupa ce familia Adamescu apreluat in februarie 17,5% din companie. La inceputul saptamaniitrecute, o firma controlata tot de Adamescu a mai luat 22% dinFlamingo de la fondul de investitii QVT, astfel ca probabilreprezentantul QVT in CA, Andrey Kruglyklin, va fi inlocuit cu unalt membru din partea familiei Adamescu.

Dragos Cinca, fondatorul companiei, care detine circa 27% dinactiuni, ocupa la randul sau un loc in Consiliul de Administratie.Dragos Simion, fostul presedinte al companiei, s-ar putea retragedin conducere, el declarand ca intentioneaza sa-si ia o vacanta lasfarsitul mandatului, care expira anul viitor in luna mai.

Printre actionarii importanti ai Flamingo care ar putea obtineun loc in CA se numara si Alexandru Ion Tiriac, fiul omului deafaceri Ion Tiriac, care detine circa 5,1% din actiuni, fiind inprezent al treilea actionar al companiei.

Al cincilea membru din CA este Stefan Treiber, care a fost numitin luna august in functia de director general interimar in locullui Jiri Rizek.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO