ZF 24

Ursus Breweries a rămas cel mai mare berar după ce afacerile au stagnat la 1,4 miliarde de lei

Ursus Breweries a rămas cel mai mare berar după ce...

Autor: Ioana David

13.06.2015, 10:30 491
Producătorul de bere Ursus Bre­weries, parte a gigantului sud-african SABMiller, a înre­gistrat o cifră de afaceri de 1,41 mld. lei anul trecut, nivel apropiat de cel din 2013, şi a rămas cel mai mare berar la o diferenţă considerabilă faţă de următorul clasat, grupul olandez Heineken.
 
Afacerile Ursus au fluctuat cu mai puţin de un procent anul trecut, când piaţa de bere s-a contractat cu aproape 10%, iar volumele au fost şi acestea pe scădere. În anul financiar aprilie 2014 – martie 2015 volumele producătorului s-au diminuat cu 2%.
 
WikiZF: Profilul companiei Ursus Breweries S.A.
 
Toţi jucătorii din industria berii au resimţit anul trecut vremea nefavorabilă, iar asociaţia de profil spunea că impactul a fost potenţat de creşterea accizei, astfel că 2014 s-a transformat în cel de-al doilea an consecutiv de scădere. De fapt, consumul s-a întors cu zece ani în urmă, ceea ce pune o presiune extrem de mare pe managerii din industrie.
 
Şeful Ursus spunea într-un interviu din luna mai acordat ZF că evoluţia unei com­panii în această industrie nu poate fi privită doar din perspectiva unui an, deoarece sunt mulţi factori de influenţă, iar vremea şi starea economiei sunt primii dintre aceşti factori care îşi pun amprenta asupra vânzărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO