ZF 24

UTI: Meciurile pe Arena Naţională ar putea fi anulate dacă Primăria nu plăteşte furnizorii de servicii

UTI: Meciurile pe Arena Naţională ar putea fi anulate...

Autor: Liviu Iancu

17.02.2015, 13:46 197

"Meciurile de fotbal programate pentru 2015 pe Arena Naţională ar putea fi anulate dacă PMB nu-şi respectă obligaţiile contractuale faţă de furnizorii de servicii. Cuantumul datoriilor Primăriei Municipiului Bucureşti faţă de UTI Grup se ridică la momentul prezent la suma de 3.460.217 lei, dintre care 2.552.748 lei au înregistrat o întârziere de peste 64 de zile de la data scadenţei", se arată într-un comunicat al UTI Grup transmis marţi MEDIAFAX.

De la începutul colaborării, până în prezent, UTI Grup susţine că şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale, asigurând funcţionarea la parametri optimi a instalaţiilor tehnice din cadrul Arenei Naţionale, atât în operaţiunile zilnice, cât şi în timpul evenimentelor speciale.

În aceste condiţii, spun reprezentanţii companiei, "neplata facturilor este nejustificată, iar această situaţie periclitează buna desfăşurare a activităţii de întreţinere şi administrare a celui mai mare stadion din Romania şi menţinerea echipamentelor la standardele de calitate stipulate în contract".

Potrivit UTI, în condiţiile neplăţii consecutive a facturilor, menţinerea la un nivel optim de funcţionare a tuturor instalaţiilor care deservesc Arena Naţională şi, în special, a celor care asigură creşterea gazonului, pentru care a fost necesară o investiţie de 900.000 de euro, va fi imposibil de realizat, iar calitatea gazonului va fi afectată.

UTI Grup a trimis deja o somaţie către Primăria Municipiului Bucureşti în data de 6 februarie în care solicită plata datoriilor restante.

"Dacă situaţia nu se modifică în cel mai scurt timp, compania îşi rezervă dreptul de a cere recuperarea sumelor restante, în orice mod în care legea îi va permite", se mai arată în comunicat.

UTI Grup este furnizorul de servicii tehnice de exploatare, întreţinere curentă şi administrare pentru Arena Naţională din Bucureşti din iulie 2014. Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă, de către Primăria Municipiului Bucureşti, proprietarul clădirii, pentru o perioada de patru ani.

Conform acordului cadru, cele două părţi implicate, vor semna câte un contract subsecvent pentru fiecare an de colaborare.

În septembrie 2014, UTI Grup a realizat lucrările de modernizare a suprafeţei de joc de pe Arena Naţională înaintea meciului România - Ungaria din preliminariile Campionatului European din 2016.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO