ZF 24

Uzinsider are anul viitor comenzi de la General Electric şi Siemens în valoare de 18 milioane de euro

Uzinsider are anul viitor comenzi de la General Electric...

Autor: Adrian Cojocar

09.12.2013, 00:08 800
Proprietarul grupului Uzinsider, care cuprinde fabricile de utilaje Comelf Bistriţa, Promex Brăila şi 24 Ianuarie Ploieşti, estimează pentru acest an afaceri de 63 mil. euro, cu 15% mai mari decât anul trecut, peste 95% din vânzări fiind la export.
 
Grupul industrial Uzin­sider, cu 2.370 de anga­jaţi, con­tro­lat de omul de afa­ceri Constantin Savu, are pentru lunile urmă­toare şi anul 2014 proiecte semnate cu gigantul american General Electric şi nemţii de la Siemens în valoare de 10 mil. euro şi 8 mil. euro care vizează în principal pro­duc­ţia de componente de turbine pe gaz.
 
„Anul 2013 a fost unul cu o oare­care revenire în ceea ce priveşte volu­mul de comenzi deşi piaţa este în mod evi­dent în contracţie. S-a reuşit men­ţinerea cola­bo­rării cu parteneri foarte importanţi în industria energetică, metalurgie, cau­ciuc, utilaj terasier. Pe de altă parte am trecut în ultimii 2-3 ani de la o expunere mare pe utilaj meta­lur­gic, din cauză că metalurgia este la ora actuală în mare criză în toată lu­mea, existând supraca­pa­­cităţi şi pro­gra­me de investiţii foarte re­duse, pe alte ramuri industriale cum ar fi cea de cau­ciuc şi echipamente pentru in­­dus­tria aerospa­ţia­lă“, a declarat Con­stan­­tin Savu, pro­prie­tarul gru­pului Uzin­sider şi vice­­pre­şe­dinte al Aso­cia­­ţiei Oame­­nilor de Afa­ceri din România în­tr-un interviu acor­dat Ziarului Financiar.
 
Uzinsider cuprinde în principal trei fa­brici de producţie, respectiv Comelf Bistriţa (simbol bursier CMF), Promex Brăila şi 24 Ia­nua­­rie din Ploieşti şi a rulat anul trecut afaceri de 245,3 mil. lei (55,1 mil. euro). Pentru acest an grupul mi­zea­ză pe un avans al vân­­zărilor de 14,6%, pâ­nă la 281,3 mil. lei (63,2 mil. euro), iar pro­fi­tul brut este aştep­tat să urce cu 15,7%, la 5,3 mil. lei (1,2 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO