ZF 24

Vaccinarea obligatorie pentru medici şi profesori: Premierul nu exclude această variantă

Vaccinarea obligatorie pentru medici şi profesori:...

Autor: Andreea Tobias

16.09.2021, 21:32 164

Premierul Florin Cîţu nu exclude vaccinarea obligatorie pentru medici şi profesori chiar de săptămâna viitoare, deşi în acest moment tinde către soluţia testelor anti-COVID, plătite însă din buzunarul fiecăruia.

Întrebat, joi seara, la TVR 1, despre vaccinarea obligatorie a anumitor categorii, Cîţu a răspuns: „în continuare ne uităm la variante. Sunt anumite profesii - medicii de exemplu care intră în contact cu pacienţi - unde trebuie să fie foarte atenţi. Dacă vă aduceţi aminte, când a început campania noastră de vaccinare am mers în prima fază către personalul medical, pentru că o problemă pe care am identificat-o în pandemie, anul trecut, a fost că putem să avem focare în spitale şi atunci soluţia a fost întâi să avem personal medical vaccinat, să nu mai avem focare şi să putem să îi îngrijim pe oameni dacă sunt bolnavi. Asta este strategia mergem pe ea în continuare şi de aceea pentru anumite profesii este nevoie ca toată lumea să fie vaccinată sau cel puţin testată. Este o discuţie despre vaccinarea obligatorie pentru acest personal”.

O decizie nu e luată în acest moment, dar premierul spune că înclină acum să meargă spre testare.

„Vaccinul este gratuit, testul se va face din surse proprii”, a adăugat Cîţu.

Întrebat mai departe dacă ia în calcul numai personalul medical, premierul a spus că se gândeşte şi la cadre didactice, respectiv angajaţi din sectorul public: „Aştept şi deciziile specialiştilor, dar, de exemplu, Ministerul Muncii a venit cu propunerea pentru testarea personalului din centrele de bătrâni, pentru că acolo am avut foarte multe focare şi riscurile sunt foarte mari acolo pentru persoanele în vârstă”.

Cîţu nu a exclus extinderea acestei măsuri chiar de săptămâna viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO