ZF 24

Valea Prahovei stă închisă de luni până joi în lipsa turiştilor

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Liviu Iancu

15.12.2013, 19:24 952

Multe hoteluri şi pensiuni de pe Valea Prahovei, cu excepţia unităţilor de cazare mari, nu au turişti în timpul săptămânii şi se închid de luni până joi pentru a reduce cheltuielile, spune Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

„Hotelierii de pe Valea Prahovei au găsit o soluţie pentru a reduce cheltuielile. După ce pleacă turiştii din weekend, închid hotelurile şi restaurantele de luni până joi, pentru a reduce cheltuielile. Din acest motiv, cu greu găseşti un loc în care poţi să mănânci la munte în timpul săptămânii“, a spus Răducan.

El a afirmat că rămân deschise doar hotelurile mari.

Răducan a arătat că gradul mediu de ocupare în staţiunile montane este de 18% şi este ridicat în weekend, pentru că în timpul săptămânii nouă din zece camere de hotel sunt goale.

„Excepţie de la această nefericită situaţie sunt sărbă­to­rile de iarnă, când structurile de cazare de la munte sunt pline în proporţie de 90-95%, chiar dacă preţurile sunt şi de patru ori mai mari faţă de restul anului“, a afirmat oficialul FPTR.

Dragoş Răducan a declarat recent că din cauza gra­du­lui mic de ocupare, aproximativ 70% dintre structu­rile de cazare din România sunt de vânzare.

Totodată, clienţii nu mai vin în cluburi de două ori pe săp­tămână, ci doar în noaptea de sâmbătă şi au renunţat la peste o treime din băuturi, din cauza puterii tot mai scă­zu­te de cumpărare, potrivit lui Dan Măluşel, adminis­tra­torul The Office Predeal.

Dacă până anul trecut tinerii mergeau în cluburi şi vineri noaptea, şi sâmbătă noaptea, în acest an cei mai mulţi dintre ei ajung în discoteci doar sâmbăta.

„Cei care mai ajung totuşi vinerea în cluburi vin doar dacă sunt evenimente speciale, spectacole etc. Totodată, cei care vin au renunţat din cauza puterii scăzute de cumpărare şi la o parte din băuturi. Consumul a scăzut cu cel puţin 30%“, a afirmat Măluşel.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO