ZF 24

Valer Blidar a livrat 29 de vagoane în Brazilia, un contract de 100 mil. €. „În decembrie trimitem încă 20“

Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Călători din Arad: Am mai dat anunţ de angajare, însă tinerii nu vor să vină să muncească, deşi vorbim de tineri şomeri.

Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Călători din Arad: Am mai dat anunţ de angajare, însă tinerii nu vor să vină să muncească, deşi vorbim de tineri şomeri.

Autor: Mirabela Tiron

27.11.2013, 00:08 804

Omul de afaceri Valer Blidar, care de­ţine fa­brica As­tra Va­goane Că­lă­tori din Arad, a livrat 29 de vagoane către compania Vale din Bra­zilia, cu care a semnat un contract de circa 100 de milioane de euro anul trecut.

„Până la finalul anului mai trimitem în port încă 20 de vagoane, ce sunt preluate de o firmă care le transportă către compania din Brazilia“, a spus omul de afaceri pentru ZF. În total Astra Vagoane Călători va trimite 49 de vagoane în acest an.

Blidar, unul dintre cei mai im­por­tanţi industriaşi români, a câştigat acest contract în urma unei licitaţii organizate în Brazilia de una dintre cele mai mari companii din lume, Vale, cu sediul la Rio de Janeiro, care are activităţi şi în siderurgie, energie, pro­ducţie de oţel, minerit, logistică, fiind cotată de revista Fortune pe locul 186 în topul celor mai mari 500 de companii din lume, top realizat în 2011.

Compania lui Blidar trebuie să livreze aproape 100 de vagoane de că­lă­tori pentru Vale, contractul fiind pe doi ani şi jumătate. Blidar a ajuns să câştige acest contract după ce căutase business şi în Malaiezia şi în alte ţări din America de Sud dat fiind că pieţele nord-africane şi cele europene spre care livra iniţial se prăbuşişeră pe fon­dul crizei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro