ZF 24

Valoarea contractelor din sectorul public câştigate de KPMG în Marea Britanie a scăzut puternic în ultimii ani

Valoarea contractelor din sectorul public câştigate de...

Autor: Alex Ciutacu

13.02.2018, 14:54 132

Valoarea contractelor noi din sectorul public câştigate de firma de audit şi consultanţă fiscală KPMG, în Marea Britanie a scăzut cu aproape 80% în ultimii trei ani, după o serie de scandaluri la nivel înalt în care a fost implicată firma din Big 4, potrivit Financial Times.

KPMG a câştigat anul trecut contracte din sectorul public în valoare de 13,5 milioane de euro, în comparaţie cu 25 de milioane de euro în 2016 şi 62 de milioane de euro în 2015, conform cirelor transmise de Tussell, o firmă de cercetare care compilează date legate de contractele sectorului public.

Declinul înregistrat de KPMG se datorează unei serii de controverse în centrul cărora s-a regăsit firma de audit şi consultanţă fiscală. Printre acestea se numără un scandal de corupţie care vizează braţul sud-african al companiei şi prăbuşirea gigantului Carillion, contractorul guvernamental al cărui audit a fost realizat de KPMG încă din 1999.

Auditul realizat de KPMG asupra companiei Carillion este ţinta unei investigaţii a Consiliului de Raportare Financiară, autoritatea de supraveghere contabilă din Marea Britanie, care examinează de asemenea şi auditul firmei asupra contabilităţii Rolls-Royce.

Erik Gordon, profesor în cadrul Universităţii din Michigan, a spus că KPMG are o problemă de reputaţie care a contribuit la scăderea numărului de contracte câştigate de aceştia în sectorul public.

„Dacă ţinem cont de numeroasele semne de întrebare legate de modul în care KPMG îşi efectuează activitatea, în special în ceea ce priveşte proiectul Carillion, nu ete o surpriză că entitiăţile din sectorul privat ezită să dea noi contracte. Ce oficial public vrea să facă ceva care i-ar putea pune judecata sub semnul întrebării?”, a spus Gordon.

„KPMG nu a înregistrat o scădere la nivelul veniturilor provenite din sectorul public în 2017. În 2017, veniturile din proiectele cu sectorul privat au crescut. Oferim consultanţă pentru o gamă largă de clienţi din sectorul public şi suntem mândri că lucrăm pentru a-i ajuta să depăşească unele dintre cele mai mari provocări ale acestei generaţii”, a transmis KPMG.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO