ZF 24

Vânzările Coca-Cola s-au întors pe minus în 2013

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Mădălina Dediu Panaete

16.02.2014, 21:49 444

Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi răcoritoare, a înregistrat anul trecut o contracţie de 9% a volumelor vândute, până la 843 de milioane de litri, ceea ce ar putea readuce cifra de afaceri a companiei din nou pe minus.

În cel mai recent raport al companiei-mamă din Grecia, scăderea vânzărilor din România este pusă pe seama dificultăţilor cu care se confruntă mediul macroeconomic şi comerţul, dar şi a presiunii promoţiilor competitorilor.

În 2012, compania a raportat o creştere a volumelor cu 1%, prima după patru ani de scăderi, lucru care s-a văzut şi în afacerile companiei, acestea avansând cu 6% în euro, până la 435 mil. euro.

Însă anul acesta, compania a trecut din nou pe minus. Ultimele date de la Registrul Comerţului arată că afacerile Coca-Cola HBC România au înregistrat în primele şase luni ale anului 2013 o contracţie de 5%, ajungând la 840 mil. lei (190 mil. euro). Totodată, profitul net al companiei a avut de suferit în prima parte a anului trecut, scăzând cu 60%, până la circa 18 mil. lei (4 mil. euro).

Citiţi pe ZF Corporate:

- detalii despre vânzările din trimestrul patru

- date despre vânzările Coca-Cola în ultimii trei ani

- evoluţia numărului de angajaţi în România 

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO