ZF 24

Vânzările de acţiuni Tesla ale lui Elon Musk se apropie de pragul de 40 de miliarde de dolari. Averea miliardarului a scăzut cu 109,4 miliarde de dolari în 2022

Vânzările de acţiuni Tesla ale lui Elon Musk se...

Autor: Andrei Şerbănescu

15.12.2022, 14:12 340

Elon Musk a mai vândut acţiuni Tesla Inc. în valoare de 3,58 miliarde de dolari, ridicând suma totală pe care a vândut-o de la sfârşitul anului trecut la aproape 40 de miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

Cea mai recentă cesiune de aproximativ 22 de milioane de acţiuni din această săptămână a coincis cu faptul că Musk a coborât de pe primul loc în topul Bloomberg Billionaires Index, poziţie pe care o ocupa din luna septembrie a anului trecut. De asemenea, valoarea de piaţă a Tesla s-a prăbuşit sub pragul de jumătate de miliard de dolari pentru prima dată din noiembrie 2020.

Dezvăluirea a făcut ca acţiunile Tesla să scadă cu până la 3,5%, la 151,33 dolari, înainte de începerea şedinţei obişnuite de tranzacţionare de joi. Acţiunile s-au prăbuşit cu 55% în acest an până la închiderea de miercuri.

Vânzările recente ale lui Musk reduc participaţia sa în companie la aproximativ 13%, potrivit datelor Bloomberg. La închiderea de miercuri, averea lui Musk se ridica la 160,9 miliarde de dolari, ocupând locul 2 în indicele Bloomberg Billionaires Index, după francezul Bernard Arnault. Averea sa a scăzut cu 109,4 miliarde de dolari în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO