ZF 24

Vânzările de bere la PET au coborât pentru prima dată după mai bine de un deceniu la sub 45% din piaţă

Vânzările de bere la PET au coborât pentru prima dată...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

23.04.2020, 17:50 188

♦ Istoria berii la PET începea în România în 1998, atunci când Bere Mureş, la acea vreme o afacere antreprenorială românească, a introdus acest tip de ambalaj.

Ponderea PET-ului (ambalaj din plastic) în totalul vânzărilor de bere a scăzut în 2019 cu aproximativ trei puncte procentuale faţă de anul anterior, ajungând la 44,5%, arată datele Asociaţiei Berarii României.

Astfel, berea la PET coboară pentru prima dată mai bine de un deceniu la sub 45% din consum şi continuă trendul descendent pe măsură ce românii încep să aleagă tot mai multe produse mai scumpe având în vedere preţul per cantitate, aşa cum este cazul berii la sticlă. De exemplu, vânzările de bere la sticlă au avansat anul trecut cu 1,5 puncte procentuale, la o pondere de 30% din volumele de bere, iar vânzările de bere la doză au avansat cu un ritm asemănător la 22,2% din piaţă. Berea la draft şi-a menţinut ponderea în vânzările totale, de 3,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO