ZF 24

Vânzările de maşini verzi rămân pe plus în timp ce piaţa continuă declinul. Anul 2020 a demarat cu trei luni consecutive de scădere pentru piaţa auto din România

Vânzările de maşini verzi rămân pe plus în timp ce...

Autor: Bogdan Alecu

17.04.2020, 16:15 201

Vânzările de maşini verzi, adică de hibride şi electrice, au continuat să se aprecieze în primele trei luni ale anului, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) şi prelucrate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), cu 7,2% la 1.575 de unităţi.

Creşterea cea mai puternică a fost pe segmentul hibridelor de tip plug-in, de 75% la 147 de unităţi, în timp ce electricele au urcat cu aprope 30% la 272 de unităţi.

„Este de aşteptat ca în acest an, achiziţiile de autoturisme verzi să înregistreze volume semnifi­cativ mai mari decât cele din anul anterior, acestea fiind, în mare parte stimulate de Programului Rabla Plus, care a avut o contribuţie importantă la creşterea extrem de puternică a vânzărilor de autoturisme electrice în perioda derulării progra­mului multianual 2017-2019“, au spus oficialii APIA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO