ZF 24

Varujan Vosganian a demisionat din funcţia de ministru al economiei

Varujan Vosganian şi-a dat demisia din funcţia de ministru al economiei. Foto Silviu Matei

Varujan Vosganian şi-a dat demisia din funcţia de ministru al economiei. Foto Silviu Matei

Autor: Mediafax

07.10.2013, 21:19 1010

Varujan Vosganian şi-a anunţat ieri seară demisia din funcţia de ministru al economiei. Aceasta vine după şedinţa în care a fost respinsă cererea de începere a urmăririi penale împotriva sa din Senatul României.

„În urma declaraţiei pe care am făcut-o în plenul Senatului, am avut întâlnire cu liderii USL şi am explicat din nou care este motivaţia declaraţiei mele şi, în acelaşi timp, pentru a înlătura orice posibilă ambiguitate, orice posibilă controversă privind activitatea Guvernului, am explicat de ce este utilă prezentarea demisiei mele de onoare din funcţia de ministru al economiei“, a spus Vosga­nian. Demisia lui Varujan Vosganian din funcţia de ministru a venit la scurt timp după votul dat în Senat de respingere a solicitării procurorului general al Parchetului ICCJ privind începerea urmăririi penale împotriva sa.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie a solicitat, în 2 septembrie, Senatului şi, respectiv, şefului statului declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian, fost şi actual ministru al economiei, şi, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, în perioada în care au fost miniştri ai economiei, au aprobat şi susţinut în guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi au folosit unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz în interesul privat al SC InterAgro SA deţinută de Niculae, producând un prejudiciu de aproximativ 130 mil. dolari.

Vosganian rămâne însă senator, iar demisia sa din funcţia de ministru nu are vreo consecinţă asupra solicitării respinse de Senat.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO