ZF 24

Varujan Vosganian la ZF Live: Exporturile merg bine si producţia industrială are o evoluţie bună dar încasările la buget nu sunt la nivelul aşteptat pentru că nu există „sânge în economie”

Autor: Cătălina Butan

10.06.2013, 12:38 639

Ministrul economiei Varujan Vosganian a spus la ZF Live, emisiunea de business care se transmite în fiecare zi pe zf.ro de la ora 10:00 la 11:00, că deşi economia prezintă semne promităţoare pentru acest an, încasările la bugetul statului sunt sub aşteptări deoarece întreprinderile nu dispun de suficiente lichidităţi pentru a-şi onora obligaţiile către stat.

“Economia are semne promiţătoare care vin din industrie şi dintr-o creştere a exporturilor. Pe zona IMM-urilor, agriculturii şi construcţiilor însă avem rezerve. Încasările la buget se bazează nu doar pe ritmul de creştere economică ci şi pe lichidităţile de care dispun companiile. Este posibil ca ele să aibă în continuare obligaţiuni către bănci şi să existe în continuare o persistenţă a arieratelor ceea ce le împiedică să aibă lichiditate pentru a-şi onora obligaţiile bugetare”, a spus Varujan Vosganian la ZF Live.

Urmăriţi înregistrarea video integrală a emisiunii ZF LIVE de luni, 10 iunie aici.  

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO