ZF 24

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a aflat de drona care a căzut în Bistriţa-Năsăud de la un sătean care îl cunoaşte. Ministrul spune că drona venea cel mai probabil din Ucraina

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a aflat de drona...

Autor: Cosmin Pirv

14.03.2022, 21:47 2400

Ministrul Apărării Vasile Dîncu susţine că a aflat de drona care a căzut în Bistriţa-Năsăud de la un sătean, care îl cunoştea şi care l-a sunat imediat după incident. Ministrul spune că drona venea cel mai probabil din Ucraina.

„La început eu am crezut, fiind din Bistriţa, drona a căzut aproape de locul unde m-am născut eu, la câteva localităţi distanţă, m-am gândit că este o glumă a unui club de aeromodele din zona Bistriţei. Nu era o glumă totuşi, pe mine m-a anunţat un sătean pe care mă cunoştea, m-a anunţat direct, atunci când s-a întâmpălat”, a spus luni seara Vasile Dîncu la Digi24.

Conform acestuia, drona are „un metru şi ceva avengură” şi este o dronă de cercetare-informaţii.

„A căzut acolo în nişte răchiţele şi a fost adusă de copii în sat, nu era periculoasă. Este de fabricaţie sovietică, n-a fost folosită şi nu există în dotarea armatelor în acest moment. Este o dronă, ca şi cea care a ajuns la Zagreb, dar era scoasă din uz după 1989”, a precizat ministrul Apărării.

El spune că cel mai probabil drona venea din Ucraina.

„Noi am intrat în legătură şi cu reprezentanţii Ucrainei, am vorbit despre această dronă, încearcă şi ei să obţină informaţii să vadă de unde a plecat şi să identifice locul. Este clar că este o dronă care venea de pe teritoriul lor pentru că nu are o autonomie de zbor foarte mare”, a mai spus Vasile Dîncu.

Potrivit acestuia, o comisie a studiat luni drona, care se află la IPJ Bistriţa-Năsăud, şi va prezenta concluziile tehnice.

Poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au anunţat duminică seara că au fost sesizaţi de un bărbat din comuna Dumitra cu privire la faptul că a găsit un aparat de zbor de mici dimensiuni, fără pilot, tip aeromodel în apropierea locuinţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO