ZF 24

Vast Resources a început testarea producţiei de aur şi argint de la mina din Mănăila

Vast Resources a început testarea producţiei de aur şi...

Autor: Roxana Rosu

27.04.2017, 15:12 382

Vast Resources a demarat primele teste în procesarea de metale preţioase, aur şi argint, la mina din Mănăila, de unde compania preconizează că va putea să extragă lunar aproximativ 30 de tone concentrat de aur şi argint începând cu luna mai.

Britanicii adaugă un nou tip de concentrat procesat la mina suceveană, ajungând la un total de 3 produse: cupru, zinc, aur şi argint.

Metalele preţioase „native” sunt prezente în reziduurile rezultate în urma procesului de prelucrare a minereului extras şi sunt separate de restul materialelor printr-un proces ce implică zdrobirea şi centrifugarea. Producţia de concentrat de aur şi argint reprezintă un pas important în evoluţia minei din Mănăila, fiind cel de al doilea tip de concentrat pentru care compania a găsit soluţii de procesare, în ultimul an.

„La mina din Mănăila am avut anul trecut experţi care au găsit soluţiile necesare pentru separarea concentratului de zinc şi cupru, dar au văzut şi potenţialul de separare a celui de aur şi argint. Astfel, vom putea avea din acest an o producţie importantă de concentrat de aur şi argint în fiecare lună.” a declarat Andrew Prelea, Director Executiv şi Preşedinte Vast Resources România.

Pe lângă procesarea noului tip de concentrat, compania are aşteptări mari şi în ceea ce priveşte cantităţile de concentrat de cupru şi zinc extrase lunar.

Vast Resources a fost fondată la sfârşitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud. Din mai 2013, Vast Resources este prezentă şi în România.

Vast Resources, listată la Bursa din Londra, a achiziţionat recent 49,9% din părţile sociale ale SC Sinarom Mining Group de la omul de afaceri chinez Ni Jinming, prelunând controlul integral al firmei din România. Valoarea tranzacţiei a depăşit un milion de dolari, 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO