ZF 24

Veniturile Deloitte au atins un nivel record de aproape 60 de miliarde de dolari pe fondul avântului căpătat de serviciile de consultanţă tehnologică

Veniturile Deloitte au atins un nivel record de aproape...

Autor: Andrei Şerbănescu

08.09.2022, 15:47 154

Deloitte şi-a crescut veniturile globale cu aproape o cincime până la un nivel record în 2021, deoarece un boom al consultanţei tehnologice şi a tranzacţiilor corporative au contribuit la consolidarea titlulul său de cea mai mare dintre cele patru mari firme de servicii profesionale, scrie Financial Times.

Grupul de contabilitate şi consultanţă a raportat venituri de 59,3 miliarde de dolari, aproximativ 16 miliarde de dolari provenind din vânzarea de servicii ca parte a alianţelor cu grupuri tehnologice precum Amazon Web Services, Google, Salesforce şi SAP.

Veniturile din parteneriatele cu cele mai mari grupuri tehnologice din lume sunt din ce în ce mai importante pentru modelele de afaceri ale consultanţilor. De asemenea, aceste tipuri de venituri fac parte din motivele pentru care EY, al treilea grup ca mărime dintre „cei patru mari”, urmăreşte o dizolvare a activităţilor sale de audit şi consultanţă.

Directorul general global al Deloitte, Punit Renjen, a respins posibilitatea ca firma sa să urmărească o divizare, spunând că împletirea activităţii de audit cu cea de consiliere se află „în centrul” organizaţiei.

„Nu ne vom separa şi nu ne vom împărţi afacerile”, a spus el. „Modelul multidisciplinar şi cultura parteneriatului privat continuă să fie strategia şi structura noastră preferată.”

Despărţirea planificată de EY – care se aşteaptă să obţină aprobarea şefilor săi la nivel mondial în această săptămână – ar aduce câştiguri de mai multe milioane de dolari generaţiei actuale de parteneri. Pe fondul acestei situaţii, se speculează că partenerii de la firmele rivale Big Four ar dori să urmeze exemplul, reducând potenţial recompensele financiare şi oportunităţile de promovare oferite generaţiilor viitoare de parteneri.

Cererea de consiliere cu privire la proiectele tehnologice a crescut, pe măsură ce companiile continuă să vândă şi să sprijine clienţii online în era post pandemică şi să îşi actualizeze sistemele pentru a exploata datele şi a face lanţurile de aprovizionare mai rezistente.

Ramura de consultanţa a suferit anul trecut cea mai rapidă creştere dintre liniile de afaceri ale Deloitte, sporind veniturile cu 24,4%, până la 25,8 miliarde de dolari. Veniturile din audit şi asigurări au crescut cu 8,7%, până la 11,4 miliarde de dolari, deoarece companiile continuă să apeleze la auditori pentru a-şi revizui dezvăluirile referitoare la impactul lor asupra climei.

Vânzările totale în cele aproximativ 150 de ţări în care operează Deloitte au crescut cu 18,1%, până la 59,3 miliarde de dolari din mai 2021 până în mai 2022. Creşterea a fost însoţită de o expansiune rapidă a forţei de muncă, numărul total de angajaţi urcând la 415.000 de la mai puţin de 350.000 cu un an mai devreme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO