ZF 24

Verbund Austria vrea sa investeasca 250 mil. euro la Iernut

05.04.2007, 12:32 188

Compania energetica austriaca Verbund este interesata sa construiasca, impreuna cu Siemens si ELCEN Bucuresti, un nou grup de productie de energie la termocentrala de la Iernut, cu o putere instalata de 400MW, investitie estimata la 250 milioane de euro.


"Suntem interesati sa realizam o investitie brownfield la Iernut. Am discutat propunerea cu secretarul de stat in Ministerul Economiei si Comertului Darius Mesca, iar dupa Paste o voi prezenta si vicepremierului Marko Bela", declarat Ovidiu Pop, reprezentant al firmei austriece, fost director general al Termoelectrica.

Proiectul vizeaza constructia unui grup nou de producere a energiei electrice pe ciclu combinat abur/gaz, cu o putere instalata de 400 MW. Aceasta ar fi prima investitie a Verbund in Romania, dupa ce firma austriaca a deschis, la sfarsitul anului trecut, o reprezentanta in Bucuresti.

"Noua instalatie va creste randamentul termocentralei de la 37% la 52%, ceea ce va determina si reducerea consumului de gaze naturale", a precizat Pop.

Centrala termoelectrica Iernut (judetul Mures) utilizeaza drept combustibil gazele naturale, avand sase grupuri, cu o putere instalata totala de 800 MW. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO