ZF 24

LVMH, cea mai mare companie de lux din lume rămâne fără un star: Designerul Virgil Abloh a murit pe neaşteptate la numai 41 de ani

LVMH, cea mai mare companie de lux din lume rămâne...

Autor: Andrei Şerbănescu

29.11.2021, 14:44 4095

Virgil Abloh, designerul vedetă al LVMH şi cea mai cunoscută figură de culoare din moda de lux, a murit duminică, la vârsta de 41 de ani, după ce s-a luptat cu cancerul timp de câtiva ani, potrivit Bloomberg.

O postare pe contul de Instagram al lui Abloh mărturisea că acesta s-a luptat în privat încă din 2019 cu angiosarcomul cardiac, o formă rară şi agresivă de cancer. Un omagiu pentru designer va avea loc marţi la Miami, deoarce Louis Vuitton plănuise o defilare pentru a prezenta colecţia de primăvară – vară din 2022 a acestuia.

Moartea lui Abloh a provocat unde de şoh în lumea modei, unde este amintit nu numai pentru influenţa sa asupra streetwear-ului şi a culturii sneaker-ului cu brandul său Off-White, ci şi pentru succesul în revitalizarea Louis Vuitton odată cu numirea sa ca şef al designului de îmbrăcăminte pentru bărbaţi în 2018.

„Suntem cu toţii şocaţi”, a declarat directorul executiv al LVMH, Bernard Arnault. „Virgil nu  a fost doar un designer de geniu, un vizionar, a fost şi un om cu un suflet frumos şi o mare înţelepciune”.

În era reţelelor de socializare, designerul s-a remarcat prin câştigarea a peste 6 milioane de urmăritori pe Instagram, unde postările sale reflectau inspiraţiile zilnice, precum şi cele mai recente creaţii, colaborări şi călătorii.

Creatori renumiţi de modă din toată lumea, inclusiv Stella McCarney şi Donatella Versace, au adus omagii lui Abloh.

Influenţa lui Abloh a ajuns dincolo de lumea modei. Designerul a proiectat coperţi de albume pentru artişti reputaţi precum Kanye West. În sport, modelele lui Abloh au fost cele mai vizibile în NBA prin campania Louis Vuitton cu liga şi în colaborările Off White x Nike purtate de vedete precum Russel Westbrook, Draymond Green şi Jordan Clarkson. Abloh a lucrat şi cu Nike pentru a proiecta o gheată pentru starul Paris St-Germain, Kylian Mbappe.

 Abloh s-a născut în Rockford, Illinois, pe 30 septembrie 1980, din părinţi ghanezi. El a obţinut o diplomă de inginerie civilă de la Universitatea din Wisconsin-Madison înainte de a finaliza un master în arhitectură la Institutul de Tehnologie din Illinois. Lui Abloh i-au supravieţuit soţia, Shannon, şi cei doi copii ai lor, Lowe şi Grey.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO