ZF 24

Veşti bune pentru profesori: Guvernul va reduce norma de ore pentru cadrele cu gradul I şi vechime de peste 25 de ani

Veşti bune pentru profesori: Guvernul va reduce norma de...

Autor: Ovidiu Bărbulescu

19.06.2014, 09:20 771

Guvernul va reduce norma de ore pentru profesorii cu grad didactic I şi vechime în muncă de peste 25 de ani, ceea ce va majora veniturile acestora din ore suplimentare, şi intenţionează să reducă şi vârsta de pensionare tot pentru profesorii cu grad I, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Măsurile au fost discutate deja în Executiv şi există un acord la nivelul Guvernului pentru aplicarea acestora, au precizat, miercuri, sursele citate, confirmând astfel informaţiile transmise de MEDIAFAX săptămâna trecută.

Potrivit surselor, norma de ore pentru profesorii cu grad I didactic şi vechime în muncă de peste 25 de ani va fi redusă prin ordonanţă de urgenţă, deja agreată la nivelul Guvernului.

"În acelaşi timp, a existat în Guvern o primă discuţie pentru reducerea vârstei de pensionare în cazul profesorilor cu gradul I. Rămâne ca Ministerul Educaţiei şi Ministerul Justiţiei să ajungă la un acord privind procedurile legale de aplicare", au precizat sursele.

Săptămâna trecută, surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX că Guvernul intenţionează să majoreze sporurile acordate personalului militar, din serviciile de informaţii, din apărare şi penitenciare şi să reducă norma de ore pentru profesori, ceea ce ar genera venituri mai mari pentru aceştia, din ore suplimentare.

La acel moment, sursele citate au precizat că, dacă vor fi aprobate, măsurile vor fi aplicate din semestrul al doilea al acestui an, fără însă să aibă acordul experţilor Fondului Monetar Internaţional.

Sporurile pentru militari au fost majorate în şedinţa de miercuri a Guvernului, prin ordonanţă de urgenţă, cu aplicare de la 1 iulie.

În sectorul militar şi învăţământ lucrează câteva sute de mii de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO