ZF 24

Viaţa fabuloasă a lui Bill Gates, cel mai bogat om din America

Viaţa fabuloasă a lui Bill Gates, cel mai bogat om din...

Autor: ONE ONE

01.10.2014, 11:33 1026

Cu o avere estimată la 81 de miliarde de dolari, cofondatorul Microsoft, Bill Gates, este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Gates este, de 21 de ani, cel mai bogat om din America, potrivit ierarhiei realizate anual de către revista Forbes şi dată publicităţii luni.

Bill Gates a devenit o personalitate cunoscută încă din anii 1980, când alături de Paul Allen a dat startul unei revoluţii a calculatoarelor. Cofondatorul Microsoft deţine toate "jucăriile" pe care un om de calibrul său şi le poate dori: de la avion privat până la o vilă gradioasă, pe care a denumit-o Xanadu 2.0, scrie Business Insider.

Gates este recunoscut însă şi pentru activitatea sa filantropică, el donând miliarde de dolari pntru diverse proiecte caritabile.

William Henry Gates III s-a născut la Seatle (SUA) la 28 octombrie 1955. Fiul unui avocat (William Henry Gates Sr.) şi al unei profesoare (Mary Maxwell Gates), William Henry a fost un copil extrem de inteligent. În adolescenţă, pentru a-şi satisface apetitul de cunoaştere citeşte de la un capăt la altul întreaga serie "Enciclopedia Lumii".

El a urmat cursurile şcolii Lakeside School, unde a studiat şi prietenul său Paul Allen, cu care înfiinţează compania Microsoft în anul 1977.

Citiţi articolul integral pe www.one.ro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO