ZF 24

​Victor Costache, ministrul Sănătăţii: Am suspendat şase luni exportul paralel de medicamente

​Victor Costache, ministrul Sănătăţii: Am suspendat...

Autor: Georgiana Mihalache

12.03.2020, 22:09 361

Exportul de medicamente şi materiale sanitare din România a fost suspendat timp de şase luni, în contextul crizei din cauza noului coronavirus, a anunţat într-o conferinţă de presă Victor Costache, ministrul Sănătăţii.

"Au fost oprite la graniţa României tiruri cu zeci tone de medicamente şi materiale sanitare care ar fi scoase din ţară prin export paralel. Am emis acest ordin astăzi, a fost publicat în Monitorul Oficial”, a spus Victor Costache.

Ministrul Sănătăţii a precizat că ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial şi intră în vigoare pe o perioadă de şase luni. Este vorba de toate medicamentele din catalogul naţional al preţurilor medicamentelor autorizate de punere pe piaţă în România - CANAMED.

"În condiţiile crizei COVID, din cauza lipsei medicamentelor şi materialelor de pe piaţa din Europa erau foarte multe echipamente şi dispozitive şi consumabile care ar fi fost altfel scoase din România”, a mai spus Victor Costache.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO