ZF 24

VIDEO. Avocat Mihai Mareş, la ZF Live: În dosarul privatizărilor trebuie să facem distincţia între acţiunile unui angajat, făcute fără acordul marilor instituţii financiare pe care le reprezenta

Autor: Roxana Rosu

28.01.2015, 13:19 353

Marile  bănci de investiţii, precum Credit Suisse,  participă în consorţiu la licitaţiile din România şi dacă un reprezentant al lor este implicat într-un dosar penal nu înseamnă că ceilalţi angajaţi, la nivel de grup, ştiau de faptele comise, a declarat la ZF Live Mihai Mareş, managing partner firma de avocatură Mareş, Danilescu, Mareş, despre senţinta dată în cazul privatizărilor strategice.

“Trebuie să facem distincţia între acţiunile unui angajat, personale, făcute fără acordul marilor instituţii la care era angajat. Este vorba de fapte individuale. În mod categoric, în opinia mea instituţia financiară nu a avut nicio implicare, nu a ştiut nimic, dovadă că nici nu a fost inculpată în dosar. 

În dosarul privatizărilor, consultantul internaţional Vadim Benyatov a fost condamnat patru ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru spionaj, Stamen Stanchev a primit cea mai mare pedeapsă din dosar, respectiv cinci ani şi două luni de închisoare cu executare, iar Mircea Călin Flore, senior director CSFB Europe Ltd. Londra la data faptelor, cetăţean româno-englez, a primit o pedeapsă de patru ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Urmăriţi înregistrarea emisiunii de miercuri, 28 ianuarie, cu Mihai Mareş, managing partner firma de avocatură Mareş, Danilescu, Mareş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO