ZF 24

VIDEO. Contrabanda cu ţigări în 2020: Un român a fost prins când aducea ţigări cu drona din Ucraina. Captura se ridică la peste 150.000 lei

Autor: Alex Ciutacu

10.02.2020, 16:07 736

Un român care făcea contrabandă cu ţigări la graniţa cu Ucraina cu ajutorul unor drone a fost prins, duminică, de Poliţia de Frontieră.

Astfel, poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 13.000 de pachete cu ţigări care au fost transportate cu ajutorul a două drone.

„Duminică, 09 februarie a.c., în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Halmeu - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat, au observat pe direcţia localităţii Dabolţ, judeţul Satu Mare, două aparate de zbor de mici dimensiuni, posibil drone, care au traversat frontiera din Ucraina în România”, transmite Poliţia de frontieră.

În urma verificărilor autorităţile au descoperit că cel care intermedia contrabanda este un cetăţean român, în vârstă de 44 de ani, cu domiciliul în judeţul Satu Mare. Captura totală a autorităţilor se ridică la 155.300 lei.

„Pe timpul cercetărilor, bărbatul a declarat că mai deţine o cantitate de ţigări la domiciliu, fapt pentru care, cu acordul acestuia, poliţiştii de frontieră au intrat în curtea imobilului şi au descoperit o autoutilitară marca Citroen încărcată cu colete cu ţigări”, susţin poliţiştii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24