ZF 24

VIDEO: Credeţi că Transfăgărăşanul este periculos? Top 10 cele mai periculoase şosele din lume

Autor: Claudiu Ilioiu

14.06.2013, 09:50 17867

Credeţi că Transfăgărăşanul este periculos? Există şosele în lume pe care şofatul reprezintă o adevartă aventură.

Top 10 cele mai periculoase drumuri din lume prezentate de siteul www.oddee.com

1. "Drumul morţii" din Bolivia, face legătura între capitala ţării, La Paz, şi Coroico. Potrivit statisticilor, între 200 şi 300 de oameni mor în fiecare an pe respectiva şosea, care este mărginită de numeroase cruci care marchează locurile în care au avut loc accidente mortale - de obicei, locurile de unde s-au prăbuşit maşinile în gol. Şoseaua a primit titlul de "cel mai periculos drum din lume" din anul 1995, din partea Băncii Inter-Americane pentru dezvoltare.

 

2. Tunelul Guoliang din China a fost săpat în stâncă de către sătenii din regiune. Tunelul este lung de 1.200 de metri şi are o înălţime de 5 metri şi o lăţime de patru metri, situat în munţii Taihang din provincia chineză Hunan.

 

3. "Ruta 5", Chile "Ruta 5" face legătura între oraşele Arica şi Iquique, traversând văi adânci fiind renumită pentru halucinaţiile pe care le provoacă.

4. Drumul spre Yakutsk, Rusia Şoseaua Federală rusă leagă Moscova de oraşul siberian Yakutsk, acolo unde s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din lume, în afara Antarcticii. În respectiva regiune, iarna durează circa 10 luni. Vara, maşinile înoată în noroi deoarece drumul nu este asfaltat.

5. Şoseaua Sichuan - Tibet În China are o lungime de 2.412 kilometri, drumul porneşte de la Chengdu şi se termină la Lhasa, traversând 14 munţi cu înălţimi de 4.000 - 5.000 de metri. Călătorii pe această şosea au parte de privelişti uimitoare, dar şi de alunecări de teren şi căderi de stânci, care le pun viaţa în pericol în orice moment.

6. Autostrada James Dalton (Alaska) Lungă de 666 de kilometri, aceasta îşi croieşte drum prin tundra îngheţată până în cel mai nordic punct din Alaska. Majoritatea celor care se aventurează pe acest drum sunt şoferii de camioane mari, care transportă provizii în zonă. Nu este recomandat pentru cei cu inima slabă ori cu maşini noi. De fapt, companiile americane de închiriat maşini nici nu le permit clienţilor să circule pe acea autostradă!

7. Drumul Patiopoulo-Perdikaki (Grecia) Este un drum foarte îngust şi extrem de aglomerat din Grecia, ce se întinde între oraşele Patiopoulo şi Perdikaki. Este folosit atât de şoferi - de camioane, autobuze sau maşini mici - cât şi de căruţaşi ori de tractorişti, ba chiar şi ciobanii îşi mână turmele pe acolo.

8. Trollstigen (Norvegia) Acesta este un drum de munte în Norvegia care atrage în mod deosebit turiştii amatori de senzaţii tari, căci are o înclinaţie de 9% şi 11 curbe tip "ac de păr", totul într-un minunat peisaj montan.

9. Şoseaua A682 (Marea Britanie) Este numit cel mai prost drum din Anglia şi are în "palmares" peste 100 de victime în ultimii 10 ani.

10. Stelvio (Italia) Situată în Alpii italieni, şoseaua traversează trecătoarea Stelvio şi îşi conduce turiştii printr-un peisaj care îţi taie răsuflarea. Nu este la fel de periculoasă ca celelalte din top, dar are, totuşi, 48 de curbe "ac de păr".

 

Sursa: www.oddee.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO