ZF 24

VIDEO ZF Live. Cristian Cojocaru, şeful diviziei de telecom din cadrul Samsung România: Vânzările de smartphone-uri de peste 400 de euro cresc cu 25% de la an la an

Autor: Roxana Rosu

06.04.2016, 07:00 885

Piaţa va creşte în acest an cu peste 20% în volum, până la un total de peste 4,2 milioane de smartphone-uri.

Segmentul de smartphone-uri premium, cu preţuri de peste 400 de euro, atrage din ce în ce mai mulţi clienţi şi are o rată de creştere de  circa 25% de la an la an, tendinţă care se va menţine şi în 2016, cei doi jucători principali pe această piaţă fiind Apple şi Samsung.

„Segmentul de telefoane de peste 400 e­u­ro va creşte şi în acest an cu 25-27%, ca va­loare.  Piaţa este foarte dinamică“, a de­cla­rat la ZF Live Cristian Cojocaru, şeful divi­ziei de telecom din cadrul Samsung România.

Samsung a ieşit în ultimii ani de pe zona de preţuri mici, sub 150 de euro, unde lupta se dă acum în principal între jucători precum românii de la Allview (Visual Fan din Braşov) şi chinezii de la Huawei. Pe zona de preţuri medii, a telefoanelor cu preţuri între 150-400 euro, Samsung are o cotă de peste 50%, în timp ce pe segmentul premium Samsung are o cotă de aproximativ 32%, sub cea a rivalilor de la Apple. „Cred că clienţii au aşteptat lansarea Samsung S7 şi S7 Edge. Estimăm că în 2-3 luni vom ajunge pe primul loc“.

Per total, vânzările de telefoane Samsung au crescut cu peste 10% în primul trimestru din punct de vedere valoric, a spus Cojocaru. La nivelul pieţei, estimările pentru 2016 se menţin la un avans de 25-26% în valoare şi de circa 20% în volum, până la un total de peste 4,2 milioane de smartphone-uri. „A fost un trimestru foarte bun, nu doar pentru noi ci şi pentru piaţă, care a crescut faţă de anul trecut.“ În acest context, Samsung şi-a propus cel puţin să îşi păstreze cota actuală de piaţă, de peste 45%.

„În lupta dintre brand şi preţ, există percepţia că piaţa e condusă de preţ, dar eu cred că e invers. Cred că e foarte important brandul. Consumatorii vor tot mai mult telefoane din zona premium, pentru că este foarte important conţinutul atunci când folosim smartphone-ul“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO