ZF 24

VIDEO ZF LIVE Legea insolvenţei persoanelor fizice: "Da, scapi de datorii, dar după ce ţi se lichidează tot patrimoniul"

02.02.2015, 14:09 1378

Legea insolvenţei persoanelor fizice trebuie bine explicată populaţiei, pentru că ea nu înseamnă doar ştergerea datoriilor, ci şi o serie de obligaţii şi restricţii, inclusiv lichidarea patromoniului debitorului şi limitarea cheltuielilor pe care el le poate face pe o perioadă de timp, a declarat la ZF Live Ionuţ Sandu, executor judecătoresc.

”“Procedura de insolvenţă nu e o modalitate ca persoana să scape de datorii. Vor fi aplicate sancţiuni pe o perioadă, de exemplu persoana respectivă nu mai poate intra pe contracte noi . Debitorul va fi într-o bază de date publică, 5-7 ani, iar accesul în piaţa financiară va fi foarte dificil””, a mai declarat Ionuţ Sandu.

”În prezent, sunt 55.000 de dosare de executare silită pe rol, peste 50% dintre acestea pe credite bancare. Din acestea, peste 30.000 sunt în procedură de peste un an, părţile încercând să ajungă la o inţelegere”, a mai spus Ionuţ Sandu la ZF Live.

Urmăriţi înregistrarea emisiunii de luni, 2 februarie, cu Ionuţ Sandu, executor judecătoresc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO