ZF 24

Video ZF Live. Radu Vîlceanu, ContentSpeed: ”Pentru brandurile mari, oportunitatea imediată pentru vânzări online e de milioane de euro”

Autor: Andrei Cîrchelan

18.02.2015, 13:52 691

”Circa 62% din români au făcut research pe achiziţiile lor online şi offline. E un fenomen care nu mai poate fi ignorat de niciun proprietar de magazin”, a spus Vîlceanu, adăugând că ”în momentul actual nu mai e o opţiune de a intra în online pentru un retailer tradiţional, e un mod de comunicare cu clienţii finali, pentru care există aşteptări.”

Potirvit acestuia, retailerii trebuie să ofere consumatorului o experienţă cel puţin similară celei din magazinele reale, ”şi e destul de greu”.

”Problema e că pe de-o parte există oportunitatea unui trafic latent mare pe site-urile lor. De exemplu 100.000 de vizitatori intră lunar pe site-ul unui mall, care are 10-12 magazine, în urma unei căutări pe numele brandului. Aceste magazine au investiţii foarte mari în brandul propriu, care generează un trafic pe care dacă ar fi să îl cumperi de la Google sau Facebook cum fac magazinele online, ar consta foarte mulţu bani”, a spus Vîlceanu.

Cu toate acestea, implementarea unui magazin online poate fi problematică pentru retailerii mari, având în vedere că mulţi dintre ei fac parte din reţele internaţionale şi trebuie să implementeze soluţiile companiilor mamă. Acestea sunt dezvoltate pentru pieţele mature cum ar fi SUA sau Europa de Vest, iar în România ar costa aproximativ 500.000 euro, ceea ce duce la amânarea deciziei.

Pentru branduri mari, cum ar fi Zara sau H&M, ”amortizarea implementării unui magazin online pentru se face în cel mult doi ani, chiar dacă costurile iniţiale sunt cele discutate mai devreme *500.000 euro n.red.). Oportunitatea imediată în e-commerce constă în vânzări de milioane de euro. Oamenii vor să comunice cu brandul şi în acest mod, iar când li se dă posibilitatea, aceste afacreri fiind mature, lucrurile încep să funcţioneze foarte repede”, a mai spus Vîlceanu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO