ZF 24

Videoconferinţa ZF #Teamswork. Violeta Luca, general manager, Microsoft România: 31% din PIB-ul global este generat din operaţiuni de retail. Dacă am integra datele generate în fluxuri coerente, am putea îmbunătăţi toate aspectele operaţionale

Autor: Alex Ciutacu, Adrian Seceleanu

18.06.2020, 20:25 123

 Cele mai bune soluţii tehnologice sunt un mix între dezvoltări in-house şi soluţii externe  Companiile apelează hibrid la cloud public şi privat  În România există o apetenţă mai mare pentru cloud-ul privat  Soluţiile externe ar putea aduce un plus de bune practici în companie  Analiza datelor şi tehnologiile din piaţă pot asigura predicţie, targetare, personalizare şi ofertare la scară largă  11% dintre clienţi ar fi dispuşi să îşi împărtăşească datele pentru o experienţă personalizată.

Retailerii ar trebui să folosească instrumentele dezvoltate de companiile de tehnologie pen­tru a putea capitaliza can­tităţile enorme de date în vederea reinventării experienţei clientului şi modului de a face marketing, a explicat Violeta Luca, general manager, Microsoft Ro­mânia, în cadrul videoconferinţei ZF #Teamswork.

„O altă dimensiune este legată de reinventarea modului în care facem marketing. Astăzi avem o multitudine de date structurate şi nestructurate cu privire la client. La nivel global, 31% din PIB este generat din operaţiuni de retail, ceea ce generază multe date. La fiecare oră 40 petabytes de date (n.r: 40 mil. GB) sunt generate în retail. Aceste date reprezintă un semnal real a ceea ce înseamnă cererea la nivel global. Dacă am integra în fluxuri coerente de date şi am genera insight-uri pentru business, am putea îmbunătăţi toate aspectele unei operaţiuni de retail“, a declarat Violeta Luca în timpul video­confe­rinţei realizate în parteneriat cu Microsoft România.

Cantităţile masive de date generate de industrie au dat naştere la conceptul de smart supplychain, care poate ajuta companiile să eficientizeze în mod constant – o mentalitate cu atât mai necesară şi mai des întâlnită în criză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO