ZF 24

VIG a adus un polonez CFO la Asirom

VIG a adus un polonez CFO la Asirom

Autor: Ciprian Botea

26.06.2013, 21:32 685

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care deţine pe piaţa locală Omniasig, Asirom şi BCR Viaţă, l-a numit pe Marek Golebiewski pe poziţia de chief financial officer (CFO), el urmând să-şi preia atribuţiile începând de luna viitoare.

Golebiewski îl va înlocui pe Dan Gabriel Sauer, care a lucrat pentru Asirom peste un deceniu şi a ocupat pe rând funcţiile de director de asigurări de răspundere civilă generală, director de reasigurări şi director financiar. Golebiewski va ocupa şi locul de membru în directoratul Asi­rom deţinut până acum de Sauer.

El este absolvent al facultăţii de studii economice din Varşovia şi lucrează pentru VIG din 2011, perioadă în care a ocupat mai multe funcţii de conducere în cadrul companiilor Com­pensa, Capitol şi Polisa-Zycie.

Golebiewski este al doilea polonez numit de VIG într-o funcţie-cheie în cadrul operaţiunilor locale, după Artur Borowinski în 2011 la Omniasig. Borowinski ocupă în prezent funcţia de vicepreşedinte al Omniasig. Asirom ocupa la sfârşitul lunii martie locul cinci în piaţa asigurărilor, cu prime subscrise de 150 mil. lei în primul trimestru.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 27.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO